7 Nisan 2009 Salı

Ev bizim kişiliğimizin bir uzantısıdır. Bir kale kadar büyük olabilir ya da küçük bir çatı katı.Evi sıcak ve huzurlu yapan sizin kişisel dokunuşlarınızdır. Herkesin benzersiz bir stili vardır. Ev dekorasyonunu illa pahalı birşeylerle ilişkilendirmek gerekmez. Ancak evinizi hayalinizin bir arazi parçası olarak görürseniz oturup uzun bir planlama yapmanız ve doğru bakmanız gerekir.

Bir kat planı yapmak dekorasyon için doğru adımdır. Mobilyalarınızı odaya nasıl yerleştireceğiniz, sınırlar ve kısıtlamaların farkında olmanız ve son durumu gözünüzde canlandırabilmeniz önemlidir.Bunun için bir kalemle belirli bir ölçü kullanarak pencereleri ,kapıları,elektrik düğmelerini ve telefon kablolarını dikkate alarak çizin. Ve evinizin ölçülerini bilmeden asla büyük bir mobilya satın almayın.

DEKORASYON TRENDLERİ
Dekorasyon ve tasarım trendleri ve temaları her gün yenilenmektedir. Genel anlamda;
*Günlük çağdaş dekor
*geleneksel ve klasik dekor
olmak üzere ikiye ayrılabilir.
çoğu çağdaş stil evlerini dekore ederken, geleneksel tarzın nostaljisini de farketmeden yanında taşır.Bir de rustik tarzda ülke ve doğa temaları üzerine gelişenler var.

dekorasyon tarzı genelde bir kişinin,bireysel tadı ,yaş ve renk kombinasyonlarına bağlıdır.Bu gün insanlar basit geometrik desenlerle basit, temiz ve en az eşya yolunda ilerliyorlar.Renkler genelde bej, beyaz, gri ve hafif ahşap mobilyalarla tamamlanıyor..Tabiki geleneksel tarzdaki ihtişam ve zenginlikte zümrüt yeşil, bordo ve lacivert ibi mücevher tonları ile koyu renkleri yansıtan süslü tasarımlar kullanılır.Parlatılmış prinç ve altın genellikle ayrıntıları ise ahşap genellikle kiraz ahşap ve koyu renk lekeler vardır.

Ülke tarzı da sürekli değişiyor.Meyveli birdy desenleri neredeyse stil dışı kaldı.Parlak ve pastel renkler oldukça revaçta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder