1 Nisan 2009 Çarşamba

Keyif Veren mOzaikler















İşe koyulmadan önce ilk yapılması gereken bizi belkide en uzun süre idare etmesi gereken, sağlamlığının yanında kullanışlılığı ve estetikliği ile de bizi tatmin edecek zemin kaplamalarına karar vermek. Laminat yerler son yıllarda en fazla tercih edilen yer döşemesi haline geldi ve Amerika Birleşik Devletlerinde en hızlı büyüyen sektör oldu. Laminat parkeler son derece dayanıklı ve döşenmesi kolay olduğundan tercih edilmektedir.Yerden ısıtma sistemli evlerde masif parke en çok önerilen kaplama ürünüdür. Isı iletimi ve ısıyı hapsi bakımından odaların ideal sıcaklığının korunmasına yardımcı olur. Katlanılacak maliyet bakımından da mozaikler kadar can yakmayacaktır. Onun kadar estetik ve yaratıcı olmayacağı da kesindir elbette. Sürekli kullandığınız küçük oturma odanızda ya da çalışma odanızda bu parkeleri tercih edebilirsiniz. Yalnız masif ve lamine parke tercih edildiğinde çok seçici ve dikkatli davranmak gerekir. Profosyoneller kalifiye parke ustasının bulunmadığını ve genelde piyasada parkenin yanlış malzemelerden oluşturulup yanlış döşendiğini söylüyorlar. Küçük bir örnek ,döşeme işinin bitmesini takiben yaklaşık 10-15 gün sonra sistre ve cila işleminin yapılması ve süpürgeliklerin takılması gerekir. Bu, uygulamada pek böyle işlemiyor bilindiği gibi.

1990’lı yıllarda başlayan ithalat serbestisi neticesinde, ne yazık ki, parke piyasasında gerek ahşap konusunda bilgi eksikliği, gerekse ucuz nihai ürün elde etme kaygısı ile çok yanlış ağaçlardan parke üretilmeye ve iklim şartları ülkemize tamamen aykırı olan ülkelerden parke ithal edilmeye başlanmıştır.
Uzun yıllar sağlam ve ilkgünkü gibi kalma şartları gözönüne alındığında çok geniş seçenekleri barındıran ahşap kaplamalar evlerinde farklılık ve daha uzun süren kalite isteyenler için ikinci tercih olabiliyor. Keza onlar için ilk sırada mozaik kaplama var.

Mozaik pazardaki en popüler zamanını yaşıyor ,pazara yeni çıkan mozaik koleksiyonları farklı uygulamalar için yaratıcılığı da arttırıyor.Şekillerinden, dokularına ve renklerine her yıl gelişim içinde olan mozaiklerin ürün kalitesi de imalatçılar tarafından yükseltilmeye devam ediyor.Mozaik Roma İmparatorluğu zamanında yaratılan eserlerle ünlenmiştir. Yer kaplamalarından çok duvar kaplamalarında tercih ediliyor. Isınma sorunu bir şekilde çözüldüğünde mozaik yer kaplamasında çok modern ve yaratıcı evler sunabiliyor.
















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder