2 Nisan 2009 Perşembe

Küçücük İpuçları






Eğer sığamadığınız, bunaldığınız yaşamak zorunda olduğunuz küçük mekanlarınız varsa;

-Yeşil beyaz ve krem, tereyağı uçuk sarı, uçuk leylak rengi, renk paleti buzlu Blues gibi hafif tonlar kullanın(herkesin sevdiği bir renk vardır elbette ama bu renkleri de sadece aksesuarlarla yaşatmayı deneyin)

-Tek renkli boya kullanın ve font rengi açıkça belli edin

-Kitaplık lambaları,zemin lambaları, duvar sconces gibi daha fazla ışık ekleyerek tüm odayı görünür hale getirin.

-Doğal gün ışığının odanıza düştüğü alanda ışığı çoğaltıp yansıtacak büyük bir ayna kullanın.

-Yer kaplamalarınızın ya da halıların koltuk ve sandalye örtülerini tamamlaması gerektiğini unutmayın. Aynı renkleri,desenleri kullanmak odayı rahatlatacaktır.

-Mobilya satın alırken depolama alanının genişliğine dikkat edin. Raf kullanın ama genelde köşelere monte etmeye çalışın.Orta duvardaki raflar odayı boğacaktır. Bir grafik zemin oluşturun kafanızda ve rafları bu grafiğe uygun şekilde birbiriyle uyumlu yerleştirin.

-Depolama küçük evlerde olduğu kadar geniş evlerde de dikkate alınmalıdır. Depolama bir yığılma gibi düşünülmemelidir. Herşey için doğru yeri bulduğunuzda evinizde yaşamak kolaylaşacaktır. Birşeyi aradığınızda nerede olabileceğini tahmin etmek ve ona ulaşmak için bir yığını dökmek zorunda olmamak depolamanın anahtarlarıdır. Günümüz mobilya tasarımcıları artık estetik kadar, bir mobilyanın düzenli bir depolama alanı yaratmasına da dikkat ediyorlar.Bu yüzden artık gözümüzün önündeki raflar oturduğumuz koltukların arkasındaki ya da tv sehpalarının bir taraflarındaki çok daha kreatif çözümlerle yokoluyor.

-Bir diğer çözümde birkaç örneğini gösterdiğim sidetable lar.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder