17 Nisan 2009 Cuma

Yeniden Yenilenin:D










Oda tasarımı boş bir oda için oluşturulacaksa bu hepsinden zordur. Çünkü eşyaya sahip odalarda eksikliği görüp uydurarak, tasarım yapmak, birşeyler katmak daha kolaydır.Boş bir oda tasarlarken hayallerinizi durdurmamalısınız. İlk başta işe çok yarayacak olan favori bir resim, güzel birşeyler hatırlatan bir heykel ya da kendinin yaptığı bir sanat parçası olabilir. Bunu belirleyip ana obje olarak kullanmalısın.Daha sonra bunu tamamlayacak rengi seçmelisin. Seçeceğiniz renkle birlikte kullanacağınız ana obje belli bir aksan oluşturmalıdır.








Bir obje yerine kalın geometrik bir duvar baskısı da kullanabilirsiniz. Ana temayı ve rengi belirledikten sonra yerlerde kullanacağınız halı, kilim desenlerinden çok boyutuyla tamamlayıcılık yapacaktır. Eğer odanızın daha dar görünmesini istemiyorsanız, parça parça kilimler sermek yerine kocaman bir halıyla sadece duvar kenarlarından açıklık kalacak şekilde kaplamalısınız. Yada objeyle uyumlu geometrik şekilde çok küçük bir kilimi tam ortaya serebilirsiniz.



Daha sonra sıra odada kullanılacak kumaş seçimindedir. Koltuklarda, sandalyelerde ve masa üstünde... Kumaşın dokusu odaya ilk adım attığınızda hissedeceğiniz şeydir. Eğer gömülüp huzur içinde hiçbirşey yapmadan duracağınız odalar istiyorsanız pamuk gibi kumaşlar kullanmalısınız.Yalnız bu hiç iyi bir seçim olmaz. Odanın faal hayatınıza denge vermesini istiyorsanız kedi yuvası gibi bir oda değil canlandıracak birşeyler denemelisiniz. Bir yerlerden tek kişilik de olsa deri bir koltuk bulabilirsiniz. Kendini belli eden bir masa örtüsü yada sandalye kaplaması canlılığı arttıracaktır.

http://home.ivillage.com/decorating/0,,9pt69sx5,00.html&ei=6ZXoSY_uHcmE_QaErfjxAw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dordinary%2Bbut%2Bperfect%2Broom%2Bdesign%26hl%3Dtr bunu bir deneyin. Sanal tasarım imkanı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder